detsember 22, 2014

Jõuluaktus

Reedel lõpetasime jõuluveerandi piduliku aktusega. Kuulasime laulu, direktori kõnet. Loomulikult andis direktor tunnistused kätte nendele õpilastele, kes õppisid ainult viitele ja kelle käitumine oli eeskujulik. Lõppes aktus ühislaulmisega,
Lastekoori esituses laul "Anna käsi"



Hommikujutt

Iga jõuluveerandi lõpus jutustab raamatukoguhoidja Ruth jõulujuttu. Nii ka sel aastal.

Jõulupidu

Neljapäeval, 18. detsembril toimus 1.-6. klasside jõulupidu. Sel aastal meenutas peo kava telesaadet. Diktoriks oli 7. klassi õpilane Eva Liisa. Sai kuulata erinevaid uudiseid, muusikapalu, horoskoopi. Oli ka otselülitus õue. Loomulikult ei puudunud ka reklaamipaus.
1. klass jõuluvana juures
3. klassi reklaamipaus



Näidend "Vaeslaps ja talutütar"

Kolmapäeval, 17. dets sai vaadata näiteringi esituses lustakat tänapäevase hõnguga näidendit "Vaeslaps ja talutütar".


Jõulukohvik

16. detsembril toimus traditsiooniline ELO korraldatud jõulikohvik.

Jõuluvõimlemine

16. detsembri hommikul korraldasid 11. klassi õpilased 1.-6. klassi õpilastele hommikuvõimlemise. 1.-3. klass võimles väikeses saalis. 4.-6. klass aulas.


Jõululaat

15. detsembril toimus väikeses saalis 1. klassi poolt korraldatud jõululaat. Kauba pakkujaid oli sel korral isegi väljaspoolt kooli. Sai osta maiustusi ja üht-teist ka kongikotti panemiseks.


Jõuluhommik

15. detsembri hommik algas 1.-6. klassi õpilastel sisehoovis. Õpetaja Karin kuulutas välja jõulurahu. Iga klassi esindaja kõndis mööda spiraali ja tõi sealt klassi jaoks küünla. Iga klass luges ette lubadused jõuludeks ja ka edaspidiseks. Huvijuht Airi luges ette jõulujutu. 

Uma Lehe jutuvõistlus

Kirjakeelne ja võrukeelne "Kalevipoeg"
12. detsembril toimus Võru Instituudis Uma Lehe jutuvõistluse autasustamine. Sellest osa saama olid kutsutud kõik kirjutajad. Parksepa koolist käisid kohal Hans Erik, Egert ja Tõnis.

Latsi jutu

1. kotus «Kuis ma edimäst kõrda vanaimä käest vitsa sai» – Luha Raina
2. kotus «Pini pidopäiv» – Alvela Kevin
3. kotus «Veli Hendriku läbikaeminõ», «Tohtri vai vereimejä» – Haljendi Hans-Erik

Eräpreemiä

«Vahtsõ ao eläjä» – Timmi Tõnis
«Kürvits» – Kala Hardi
«Esä pakõ mehitside iist» – Suvi Egert

 Hää ja huvitava jutu kirodi ka:
Pärnoja Rebeka, Suurõ Sandri, Aljese Iiris ja Ketter, Miksoni Roland, Ilvese Janely, Andrejevi Hendrik, Paju Phil-Benjamin, Luiga Marten, Runtali Astrid.

Edimäne kõrd ortotondi man
Esä pakõ mehitsite iist
Hambatohtri man
Kraanikausi tohtõrdaminõ
Kuis mehiläne minnu nõglas
Mehitse vallutasõ maja
Mu tahtminõ jäi pääle
Rohtõ takan ajaminõ
Tohtri man
Tohtri vai vereimejä
Vahtsõ ao eläjä
Veli Hendriku läbikaemine
Äpärdüs kelläaoga

detsember 12, 2014

Leiutamine on lahe

Hurraa!

Parksepa Keskkoolis õpivad endiselt parimad leiutajad.
Selle aasta tegijad on nooremas vanuserühmas.
Lisette Gorjunov - I preemia "Massaažirõngas"
Grete Hollo - II preemia "Elupäästev ujumistrikoo"
Carin Onno - II preemia "Säästev taaraautomaat"
3. klassi õpilasi juhendas õpetaja Ülle Noppel.
 2014 a tulemused

Konkursile saadetud leiutiste fotodest on koostatud stendinäitused.
Postritel võib näha lisaks 3. klassi tüdrukute töödele ka Kaur Kasuka ja Sander Suure töid.
Siit saab vaadata postreid

Siit saab lugeda lähemalt

detsember 11, 2014

Arvutijoonistusvõistlus "Liigu terviseks"

3.-5. klasside õpilased võtsid osa EENeti korraldatud arvutijoonistusvõistlusest "Liigu terviseks!". Pildid joonistati enamasti valmis oktoobris-novembris arvutiõpetuse tundides. Joonistamiseks kasutati programme Paint ja Krita.
Vanuse järgi jagati võistlejad nelja vanuserühma: kuni 10 a, 11-13 a, 14-18 a ja üle 18 a. Parksepa koolist oli seekord võistlustöid 52.
Teemasid oli 10.
  1. Minu lemmikspordiala
  2. Loodus on spordiväljak
  3. Sport on ilus
  4. Laiskloomad ka liiguvad
  5. Mis paneb mind liikuma?
  6. Minu eeskuju spordis ja elus
  7. Sport on lahe!
  8. Matk mööda jäljerada
  9. Hakkame mehed minema, tare poole tõttama
  10. Ööjooks
Kõik võistlustööd  (saab vaadata kõiki, aga otsida ka nime või kooli järgi)

detsember 10, 2014

Robotex

29.-30. novembril toimus TTÜ Spordihoones Robotex 2014. Sellest üritusest võtsid osa 7. kl tüdrukud Helery, Teele, Kai-Liis ja Hanna. Oma võistlusroboti Robotexik ehitasid ja programmeerisid nad võistlusvalmis Väimela Kutsehariduskeskuses.
Reedel, 5. dets tutvustasid nad oma kätetööd ja rääkisid Robotexiku valmimisest 3.-4. klasside õpilastele.
Robotexik sõitmas
 
Ülekanne võistluselt

Turvaliselt internetis

Teisipäeval, 02.12. toimus kooli aulas 2.-6. klassile loeng teemal "Vägivald internetis".

Tore lehekülg erinevatele vanuserühmadele

Kingitus Eesti Pagarilt

Teisipäeval, 2. detsembril said Parksepa Keskkooli 1., 3., 4.b, 5. ja 6. klassi õpilased Eesti Pagarilt kingituse. Iga klass sai Perenaise saia kampaanias luuletuste kirjutamise eest 2 kg meekooki.
Küll see maitses hästi!

Aitäh kingituse eest!

detsember 04, 2014

Kadilaat

Kadripäeval, 25. nov toimus koolis traditsiooniline ELO korraldatud kadrilaat. Oli palju müüjaid, kuid ostjaid veelgi rohkem. On juba ette teada, et laadalt saab osta väga maitsvaid küpsetisi. Kella kaheteistkümneks olid lauad tühjaks ostetud.
Aitäh armsatele emadele-vanaemadele, kes aitasid küpsetada!


Õppepäev Viljandis

Esmaspäeval, 24. novembril käisid 3. ja 4.b klassi õpilased Viljandis õppepäeval.

Õpilastele meeldis külastada Kondase keskust, sest seal oli palju värvikirevaid ja huvitavaid maale. Nad said uut teada Eesti kuulsamaist naivistist, Paul Kondasest. Jane Liisile meeldis vahva mäng kunstniku loomingu kohta, mida sai mängida mitmekesi. Rasmus õppis kunstikeskuses viisakalt käituma ja kunsti vaatama. Carin ja Jane Liis nautisid imeilusaid Virve Aruoja piltvaipu. Alari vaatas huviga noorte kunstnike tehtud peakatted. Üks meenutas talle indiaanlase peapaela.
Kunsti uurimise järel mindi väikesele ajalooalasele jalutuskäigule. Sten täheldas, et Viljandi linnas on palju maasikaid, aga mitte söödavaid, vaid betoonist. Ta juba teadis, et need on linna sümboliteks saanud Paul Kondase tuntumalt maalilt „Maasikasööjad“.
Koos jalutati Viljandi lossipargis ja ordulinnuses ning mindi üle kõrge rippsilla. Carini jaoks oli viimane tegevus küll õudne ja Markus kartis alla kukkuda, kuid õnneks läks kõik hästi. Ühiselt vaadati üle tähtsad kontserdipaigad: Pärimusmuusika ait ja Viljandi laululava. Räägiti veel folkmuusikast ja –muusikutest ning suvel toimuvast suursündmusest, Viljandi pärimusmuusika festivalist.
Edasi suunduti teatrisse Ugala, et vaadata etendust „Arabella“. Kõigile meeldisid põnevad tegelased: Arabella, Halleluuja ja Taniel Tina. Nauditi ka Olav Ehala kirjutatud muusikat ja laulutekste, mille autoriks oli Leelo Tungal. Markus sai etendusest teada, et on olemas vajuv vesi. Alaril oli kahju Halleluujast, sest kapten Tina käsutas teda kogu aeg. Etenduse lõpp oli poisi jaoks natuke kurb, kuid ta sai sellest üle. Patrikule ei meeldinud, et etenduse ajal krõbistati kommipabereid.
Kõik 3. klassi õpilased ütlesid, et õppepäev oli tore ja vajalik. Karinee arvas, et õpetajad peaks selliseid õppekäike rohkem tegema, sest muidu ei näe õpilased, mis toimub väljaspool koolimaja. Kauri õppis nii mõndagi, mida tema arvates klassiruumis õppida ei saa.
3. klassi meenutused õppepäevast


Reis Viljandisse õppepäevale algas hommikul kell 8.15 koolimaja juurest. Lisaks meie klassile oli reislil ka 3. klass ja nende õpetaja. 
Reis Viljandisse oli seiklusterohke. Me ei olnud palju sõitnud, kui buss läks katki. Peagi oli uus buss kohal ja varsti olimegi Viljandis.
Kõige enne külastasime Viljandi lossimäge. Linnusest ei olnud enam midagi suurt järel. Aga huvitav oli ikkagi vaadata varemeid ja mõelda, milline kunagi linnus välja nägi. Omamoodi elamus oli minna üle rippsilla. Paljudele meist oli see esimene kord. Käisime ka läheduses asuval laululaval. Laulsime "Viimast mohikaanlast". Õpetaja kuulas alt ja ütles, et väga hästi kõlas.
Järgmisena külastasime Kondase keskust. Seal käisime naivistide maalinäitust vaatamas. Mulle meeldis Paul Kondase maal "Maasikasööjad". See on väga ilus pilt. 
Ja oligi aeg käes vaadata Ugala teatris muusikali "Arabella". Me olime eelnevalt kogu klassiga läbi lugenud raamatu "Arabella, mereröövli tütar". Ootasime huviga etenduse algust. Etenduses oli palju laulu, nagu muusikalide puhul ikka. Paljudele meeldis Arabella, Taanieli ja Halleluuja osatäitmine. Teised mängisid ka väga hästi. Minu arust oli raamat ikkagi huvitavam. Soovitan kõigil see läbi lugeda.
Kokkuvõttes võin öelda, et mulle ja teistele meie klassi õpilastele meeldis Viljandi reis. Olin esimest korda Viljandis ja hea on kogeda uusi asju.
Roland