juuni 17, 2016

4. klassi preemiareis Riiga

27. mail sõitis 4. klassi lõbus seltskond preemiareisile Riiga. See sõit sai teoks tänu sellele, et klassi õpilased osalesid ja võitsid bussifirma Ecolines konkursi „Võida klassireis Riiga“. Hommikul vara ootas meid kooli juures kaasaegse sisustusega Ecolines buss. Igal reisijal oli kasutada oma puutetundlik tahvelarvuti, mille abil sai vaadata filme, kuulata muusikat ja mängida erinevaid mänge, seetõttu möödus sõiduaeg kiiresti. Kui laste esimene ärevus moodsast bussist oli möödunud, siis said nad teada uusi fakte meie naaberriigist Lätist ja nende pealinnast Riiast.
Riias oli esimene peatuskoht loomaaed, kus koos sõpradega oli põnev loomi uurida. Kõige rohkem elevust tekitas kaelkirjakute, paabulindude ja piraajade nägemine. Vahva oli ka roomajate ja ööloomade majas. Seejärel tehti tore vahepeatus bistroo-puhkekeskuses Lido. Kõigi kõhud said meelepärast toitu täis ja seejärel sai ennast karusellile ja batuutidele loksutama minna. Jalutati veel Riia kesklinnas, uudistati Vabadussammast ning Laima kella. Päeva lõpetas retro-automuuseumi külastus. Saadi teada vanade jalgrataste, mopeedide, rollerite ja autode ajaloost ning teha toredaid pilte endast uhkete autode taustal.
Oli väga tore preemiareis, sest oli huvitav, lõbus, sai uusi teadmisi ning päris mitme lapse jaoks oli see elu esimene välisreis.