september 30, 2013

Matk Taevarajal

20. septembri hommikul asus 2. klass bussiga Sänna poole teele. Kohale jõudes uudistasime ilusate puitpitsidega Sänna mõisahoonet. Selles majas rääkis päeva reisijuht Hendrik palju põnevat päikesesüsteemist. Meile meeldis istuda mõnusatel diivanitel, vaadata vahvate prillidega ja jälgida uhket esitlust kosmosest. Seejärel oli aeg minna Sänna Taevarajale. Esimene peatuspunkt matkarajal oli loomulikult Päike. Tore oli joosta Päikese juurde mäe otsa ja kuulata sellest tähest lähemalt. Edasi mööda matkarada liikudes saime teada rohkem erinevatest planeetidest ja nendevahelistest kaugustest. Nimelt vastas matkarajal läbitud 1 meeter kosmoses 1 miljardile kilomeetrile. Uraani juurde jõudes olid meie väiksed jalad nii väsinud, et kosmoseretk jäi pooleli. Tagasi mõisa juurde saabudes küdes seal juba itaalia-stiilis pitsaahi ja aeg oli maalilmapäästja pitsat tegema hakata. Igaüks sai teha endale kohalikust toorainest tervisliku pitsa, mis veidi ahjus küpses ning võiski taevalikku õndsust nosima hakata. Ühiselt leidsime, et niimoodi õues õppides ja Taevarajal kosmose üle arutledes on palju põnevam õppida.


september 29, 2013

Matk Sänna Taevarajal

Algas uus kooliaasta. Koos sellega algasid ka meie uued matkaseiklused. 16. septembril käisime koos klassiga Sännas Taevarajal. Kõige esimesena käisime mõisas, kus vaatasime suurelt ekraanilt planeete. Igat planeeti tutvustati meile eraldi.
Planeetidest eelteadmised olemas, asusime matkateele. Mängult kõndisime Päikese juurde. Giid jutustas meile, kuidas inimesed Maale said. Seda oli huvitav kuulata. Päikese juurest alla tulles lugesime trepiastmed üle. Sain sada astet. Nii kõndisime läbi kogu päikesesüsteemi ja jõudsime välja Uraanini. Iga planeedi juures saime sellest palju huvitavat teada.
Kui olime läbinud kõik planeedid, läksime pitsat tegema. Igaüks sai taigna laiali rullida ja selle katta talle meelepärase kattega. Pitsa küpses ahjus ruttu ja peagi saime kõhtu kinnitada. Küll maitses hästi!
Oli tore ja teadmisterohke päev! Soovitame teistelegi seda matka.
Karla, Karolin, Marco ja Marko
3.a klass

september 23, 2013

Reipalt koolipinki

20. septembril oli ülekooliline spordipäev. Kehalise kasvatuse õpetajad olid koos huvijuhiga ette valmistanud päeva. Valmis oli seatud 8 erinevat punkti sportlike ülesannetega. Kogu klass pidi liikuma koos ja koguma võimalikult palju punkte.
Alljärgnevalt on võimalik vaadata väikest ülevaadet sellest päevast läbi 3.b klassi tegemiste. Edasi liikumiseks kasuta all servas olevat väikest noolekest.
 Ülevaade spordipäevast

september 19, 2013

Seenenäitus

16.-17. septembril oli koolis seenenäitus. Näitusele tõid seened lapsed ise. Kohale oli toodud 68 erinevat liiki seeni. Seda on rohkem kui eelmisel aastal ja päris palju arvestades, et ilmad on olnud kuivad.
Kahel päeval oli koolimajas ka mükoloog Aino Raudvassar, kes aitas õpetaja Maarjal seeni liigitada ja õigeid nimesilte juurde panna. Lisaks sellele jagas mükoloog kõigile huvilistele teadmisi seentest. Lapsed kuulasid suure huviga. Ei olnud ju varem juttu olnud sellest, et seeni tuleb ka nuusutada ning et valged seened on parem korjamata jätta.

Aitäh kõigile seenekorjajatele!